دسترسی به اینترنت پر سرعت و بدون محدودیت، امروزه اهمیت بالایی دارد. زیرا انجام اکثر فعالیتهای روزمره، بدون اینترنت برای بیشتر مردم دشوار و گاهی نیز ناممکن است. در این راستا استفاده از DNSهای رایگان میتواند در بهبود سرعت دسترسی به اینترنت نقش بسیار موثری ایفا کند. DNSها برای ترجمه نام دامنههای اینترنتی به آدرسهای IP استفاده میشوند و برای دسترسی به اینترنت نامحدود مناسب هستند. نابراین در این مقاله قصد داریم به معرفی 10 تا از بهترین DNSهای رایگان و پرسرعت بپردازیم و نقش و کاربرد آنها در بهبود دسترسی به اینترنت پرسرعت را توضیح دهیم. ما را با این محتوا از وبسایت اورافیک همراهی کنید.
عبارت DNS به معنی سیستم نامگذاری دامنه (Domain Name System) است. از پروتکل DNS برای تبدیل نام دامنه مانند google.com به آدرس IP مانند 172.217.4.206 استفاده میشود. آدرس IP یا آدرس پروتکل اینترنت، آدرس مکان موردنظر دستگاه متصل به اینترنت است. هر IP در شبکه خود منحصربهفرد است. در واقع همه سختافزارها و نرمافزارهایی که به اینترنت متصل میشوند (وبسایتها، تبلتها، لپتاپها و تلفنهای همراه)، آدرس IP خود را دارند. دستگاههای متصل به یک شبکه نیز با استفاده از آدرس IP باهم ارتباط برقرار میکنند.
از طرفی، سرورهای DNS یا DNS Servers اطلاعات مربوط به نام دامنهها را نگهداری میکنند. از DNS برای اتصال دستگاهها به اینترنت استفاده میشود. هنگامی که کاربر آدرس یک وبسایت یا صفحه وب را در مرورگر وارد میکند، مرورگر ابتدا به سرور DNS محلی (مشابه روتر) متصل میشود تا آدرس IP مربوط به آن نام دامنه را پیدا کند. سپس با استفاده از این آدرس، با سرور ارتباط برقرار میکند و صفحه وب مورد نظر را نمایش میدهد. وظیفه DNS برای مدیریت نام دامنه نیز قابل توجه است. مدیران شبکه میتوانند سرورهای DNS را برای انتقال ترافیک از یک سرور به سرور دیگر، ایجاد نام دامنه جدید یا رفع خطاهای DNS تنظیم کنند. برای تغییر آدرس DNS خود باید دو آدرس اولیه (Primary) و ثانویه (Secondary) داشته باشید.
در این بخش از مقاله به معرفی بهترین DNSهای رایگان میپردازیم. یکی از مزایای کلیدی استفاده از DNS، حفظ حریم خصوصی کاربران است. بنابراین توصیه میکنیم، هنگام انتخاب از میان سرویسهای رایگان دقت لازم را داشته باشید و از معتبرترین آنها استفاده کنید. در ادامه سرورهای پایدار و قابل اعتماد برای کاربردهای متفاوت را معرفی میکنیم.
معمولاً DNS برای بازی، به شما کمک میکنند تا پینگ کمتری داشته باشید و بازی آنلاین خود را با سرعتبالا اجرا کنید. بهطور کلی شما میتوانید از DNSهایی مثل Google DNS، Cloudflare DNS و OpenDNS استفاده کنید. هر یک از DNSهای معرفیشده برای کار خاصی به کار میروند. در صورت بروز مشکل با یکی از DNSها، میتوانید از نوع دیگری استفاده کنید. در ادامه بهترین DNSهای برای پلتفرمهایی مانند ps4، ps5، xbox و برای بازیهای محبوبی مانند پابجی، کالاف و فورتنایت را شرح میدهیم
برای داشتن تجربه بازی آنلاین با PlayStation 4 (PS4) باید از DNSهایی استفاده کنید که سرعت و پایداری بالایی دارند. اگر مایل به خرید DNS برای ps4 نیستید، استفاده از سرویسهای رایگان DNS برای ps4 و پلیاستیشن را به شما توصیه میکنیم. DNSهای مناسب برای کاهش پینگ به شرح زیر هستند:
برای PlayStation 5 نیز درصورتیکه از DNSهای معتبر استفاده کنید، هیچ مشکلی برای کنسول شما پیش نخواهد آمد. همچنین بهترین بهترین DNSهای رایگان شامل Cloudflare DNS، Google DNS، OpenDNS هستند که معتبر بوده و سرعت مناسبی دارند.
برای اتصال به شبکه ایکس باکس لایو و دور زدن تحریم مایکروسافت لازم است از بهترین dns برای xbox استفاده کنید. توجه داشته باشید که معتبرترین سرویسها معمولاً نسخه رایگان دارند و خرید dns برای xbox به دلایل به خطر انداختن امنیت آدرس IP شما توصیه نمیشود. در ادامه فهرستی از سرویسهای رایگان را ارائه میدهیم.
از آدرس Primary DNS: 101.42.157.58 و Secondary: 2.200.51.185 نیز میتوانید برای اتصال راحتتر به سرویس Game Pass استفاده کنید.
برای بازیهای پابجی، کالاف و فورتنایت نیز از DNS برای بهبود پینگ و پایداری اینترنت استفاده میشود. شما میتوانید از آدرس اولیه 10.202.10.10 و ثانویه 10.202.10.11 برای این بازیها استفاده کنید.
در مواردی استفاده از سرویسهای پایین نیز توصیه میشوند:
بهترین DNS برای گوشیهای هوشمند (مانند گوشیهای اندروید و آیفون) نیز بهطور مشابه شامل معتبر و رایگان DNS مانند Cloudfare DNS و یا Google DNS است. اگر نحوه تعویض DNS برای گوشی را نمیدانید، میتوانید از برنامههای مخصوص DNS Changer برای واردکردن استفاده کنید.
شما میتوانید از Cloudfare (اولیه: 1.1.1.1 و ثانویه: 1.0.0.1) و سرویس گوگل (اولیه: 8.8.8.8 و ثانویه: 8.8.4.4) برای اندروید استفاده کنید.
انتخاب بهترین DNS برای آیفون نیز پروسه مشابهی دارد. اگر به دنبال بهترین سرویسهای رایگان هستید، cloudfare و Google را به شما توصیه میکنیم. همچنین استفاده از (8.8.4.4، Quad9 )9.9.9.9 و OpenDNS (208.67.222.222 208.67.220.220) نیز مفید خواهد بود.
با توجه به نوع اینترنت (وای فای، اینترنت همراه) تعداد بسیاری از بهترین DNSهای رایگان برای ویندوز 10 و 11 وجود دارند. در ادامه به معرفی این سرویسها میپردازیم.
همانطور که اشاره شد سرویسهای رایگان Goolge، سرویس Cloudfare و سرویس OpenDNS بسیار محبوب و معتبرند. البته شما میتوانید از سرویسهایی مانند CleanBrowsing (Primary: 185.228.168.9 و
Secondary: 185.228.169.9) نیز استفاده کنید.
بهترین DNS رایگان برای ویندوز 11
انتخاب بهترین DNS رایگان برای ویندوز 11 نیز مانند ویندوز 10 پروسه مشابهی دارد و شما میتوانید از میان سرویسهای معرفیشده، یکی را متناسب با نیاز و شرایط خود انتخاب کنید.
برای تنظیم DNS در ویندوز 10، به روش زیر عمل کنید:
آشکارترین تفاوت DNSها، کارایی و سرعت آنهاست. بهعنوانمثال، DNSهای cloudfare برای افزایش سرعت دانلود توصیه میشوند. همچنین برخی DNSها مانند Quad9 امنیت بالاتری برای کاربر فراهم میکنند و از نفوذ بدافزارها جلوگیری میکنند. برخی از سرویسها نیز مانند CleanBrowsing برای دور زدن تحریم و فیلترینگ مناسب هستند. البته اگر به دنبال اینترنت پایدار و بدون قطعی هستند، سرویس OpenDNS نیز برای شما مناسب خواهد بود.
سرویسهای بیشماری برای آدرس DNS وجود دارند و انتخاب بهترین سرور DNS، باید با آگاهی از نیاز و استفاده کاربر همراه باشد. با انتخاب سرور DNS مناسب میتوانید سرعت و پایداری اینترنت خود را بهبود بخشید و به وبسایتها بدون محدودیت دسترسی داشته باشید. بنابراین در این مقاله از اورافیک به شرح سیستم DNS پرداختیم و بهترین DNSهای رایگان برای انواع کاربردها مانند بازی آنلاین، کنسول بازی مانند PS4 و PS5، گوشی هوشمند، ویندوز 10 و 11 را معرفی کردیم. از همراهی شما سپاسگزاریم.